torsdag 18 februari 2010

aj aj aj

Idag var vi i Sierra och åkte. Allt var kung och gick bra hela dagen tills slutet.
Jag tyckte det var helt värt att snurra massa varv ovh trycka axeln i backen så den pajja. Bröt dock inte sönder något men slet isär två ben ifrån varandra betydligt längre än vad som är bra. Blir sittandes på balkongen ett tag nu. Det var inte vad jag hade tänkt. HELVETTE!
/calle


3 kommentarer:

  1. Jag tror de är mjölken...
    Ja som ja ser det lär ju ju ha jävligt ont ett tag..
    Runt den leden finns det 2 ligament som troligtvis är riktigt utsträcka eller AV! Just den leden är viktigt i axel senare i livet om du vill ha full rörlighet i den igen, så gå på läkarens order om vila, i alla fall till en början så dom där ligamenten läker ihop.

    Du har ju slitit isär benen preci där du har en LED och den leden vill man ju så fort som möjligt ska komma tillbaka , asså att benen ska "växa ihop" igen så att inte den börjar bilda brosk emellan benen och tillslut omvandlas det till ben och då har du fått en extra benbit där emellan och din rörlighet i axel förblir DÅLIG.

    Vila under den akuta läkningstiden, sen ska du försöka röra på axeln så mycket som det går utan att det tar ont för just att få upp blodcirkulationen till musklerna runt axel så inte de förtvinar men även för att ge leden "närning" så du slipper "brosk"
    Rör på armen fram, tillbaka, ut från sidan och in mot kroppen, när du kan försiktigt röra armen upp mot taket och ner.

    Sen på rehabträning ska du träna alla axelns muskler för att få stabilitet och styra så fort som möjligt!!
    Infraspinatur/Teres major (tränas lika)
    Subscapularis
    Supraspnatus
    Deltoideus
    Trapezius
    Det bästa är väl att du googlar hur du tränar dem istället för hur jag ska förklara. Men detta är väl kanske minst 2 veckor bort? eller va sa läkaren??
    Typ alla går att träna med ett gummiband...

    Du kan ju ringa en snabbis bara när du ser detta, kommer som sagt inte fram till dig på varken meddelanden eller ring...
    Syster...

    SvaraRadera
  2. Fan! Jag lider med dig Calle! Håller annars med din syster

    /Markus

    SvaraRadera
  3. Aj aj Sir Carl .. jobbigt men tänk att det är bättre än Skelleftehamn jobb.. Mvh JOnny

    SvaraRadera